پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت؛ با توجه به نزدیک شدن به فصول سرد سال، بازگشت زائرین اربعین حسینی و احتمال بروز بیماریهای واگیر تنفسی بخصوص آنفلوانزا جهت آمادگی و مراقبت های فعال کمیته استانی بیماریهای واگیر تنفسی با محوریت آنفلوانزا در سالن اجتماعات مرکز بهداشت استان برگزار شد.

 


سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت؛ با توجه به نزدیک شدن به فصول سرد سال، بازگشت زائرین اربعین حسینی و احتمال بروز بیماریهای واگیر تنفسی بخصوص آنفلوانزا جهت آمادگی و مراقبت های فعال کمیته استانی بیماریهای واگیر تنفسی با محوریت آنفلوانزا در سالن اجتماعات مرکز بهداشت استان برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج،دکتر محمد مهدی بانشی افزود: سازمان ها و معاونت های دانشگاه در پیشگیری از بیماریهای واگیردار تنفسی بویژه آنفلوانزا همچنین مراقبت از زائرین اربعین حسینی هنگام بازگشت به استان و آمادگی تمامی سازمان ها برای پیگیری و درمان بیماران مشکوک به آنفلوانزا در بین زائرین نقش ارزنده‌ای دارند.


وی تصریح کرد؛ سه نوع ويروس آنفلوانزايA,B,C شناخته شده است،نوع اول آنفلوانزاي فصلي-معمولي انساني بوده كه هرساله ميليون ها نفر به آن مبتلا شده و به علت مسري بودن آن به سايرين (خانواده-نزديكان) سرايت مي دهند.


دکتر بانشی ادامه داد؛ مهمترین خصوصيات آنفلوانزاي فصلي از انسان به انسان منتقل مي شود،در صورت ابتلا معمولا عارضه خاصي ندارد و بهبودي حاصل مي گردد واكسن آن در دسترس است و براي افراد خاصي توصيه مي شود.دسته دوم نوع پاندميك و يا نوع جهانگيري آن است که ظهور گونه اي جديد از ويروس آنفلوانزا بوده و براي سيستم ايمني بدن ناشناخته می باشد و باعث ابتلا تعداد زیادی از انسان ها می شود، همچنین  شیوع بالای آن می تواند منجر به همه گیری و جهانی شود. دسته سوم آنفلوانزای پرندگان می باشد که بطور معمول در بين پرندگان اتفاق مي افتد که مي تواند از پرنده به انسان منتقل شود و ابتلاي انسان به اين بيماري بسيار خطرناك است.


سرپرست مرکز بهداشت استان، ابراز داشت؛ علايم باليني آنفلوانزا در انسان شامل تب بالای ۳۸ درجه سانتیگراد، گلودرد، سرفه که این سه علامت اصلی بیماری بوده و علایم کمکی همچون بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، اسهال، احساس کوفتگی، لرز، احساس ضعف و خستگی، سردرد، آبریزش بینی، احساس گرفتگی بینی و عطسه می باشند.


وی اضافه کرد؛ دوره واگيري بیماری در بالغين بين ۳ تا ۵ روز بعد از بروز نشانه هاي باليني بيماري و در كودكان تا ۷ روز بعد از آن ادامه خواهد داشت.


دکتر بانشی عنوان کرد؛ مهم ترین راه انتقال بیماری از طريق استنشاق قطرات تنفسي آلوده بوده  و انسان مبتلا به آنفلوانزا در هر بار عطسه هزاران ذره تنفسي پر از عامل بيماري را در هوا پخش مي كند.


وی مهمترین  علائم اصلي پیشگیری از  آنفلونزا میتوان به مراجعه به پزشك در صورت شديد بودن استراحت در منزل با توصيه پزشك، پوشاندن دهان و بيني با دستمال كاغذي به هنگام عطسه و سرفه و انداختن دستمال كاغذي مصرف شده در ظرف آشغال در بسته، شستشوي مكرر دستها با آب و صابون به مدت۳۰-۲۰ثانیه خصوصا بعد از سرفه و عطسه، خودداري از تماس دستهاي آلوده با چشمها، بيني و دهان، پرهيز از تماس نزديك(كمتر از يك متر) با افراد بيمار و كليه رفتارهايي كه باعث تماس نزديك مي شوند شامل درآغوش گرفتن، بوسيدن و دست دادن، خودداري از مسافرت هاي بي مورد مخصوصا به مناطق آلوده اشاره کرد.


مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد؛ گروه های پرخطر شامل خانم های باردار (درتمام طول بارداری می توانند واکسن را دریافت کنند)، کودکان ۶تا۵۹ماهه به خصوص در سن زیر دو سال، افراد بالای ۶۰سال،کارکنان بخش های بهداشت و درمان،افراد دچار سرکوب سیتم ایمنی شامل مبتلایان به اچ آی وی/ایدز، مبتلایان به ضایعات نخاعی و بیماری عصبی عضلانی، مبتلایان به بیماری های مزمن ریوی، قلبی و عروقی، کلیوی، کبدی، عصبی، اختلالات متابولیک مثل دیابت، افراد با چاقی مرضی، ساکنین و کارکنان آسایشگاه ها نیاز دارند که واکسن فصلی آنفلوانرا را دریافت کنند.


ظفر پریسای، در پایان خاطر نشان کرد؛  خصوص وضعیت اپیدمیولوژیک بیماری در کشور، راههای پیشگیری از بیماری توسط سازمان ها و نقش واکسیناسیون آنفلوانزا در پیشگیری از بیماری در بین گروه های پرخطر برای واکسینه نموندن مطالبی را بیان و پس از بحث و تبادل نظر توسط تمامی اعضا حاضر در جلسه مصوباتی جهت اجرا به تصویب رسید.


به گزارش وب‌دا: این نشست با حضور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و سایر اعضای کمیته استانی  بیماریهای واگیر تنفسی در دفتر اینمعاونت برگزار شد.